Ціни на ринку оренди житла піднялись на 15-20%, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на ринку оренди житла піднялись на 15-20%, - експерт

Нерухомість
1386
Ринок оренди житла пожвавився в серпні-вересні й тепер зняти квартиру коштує на 15-20% дорожче.
“Серед тенденцій 2014 року – переміщення попиту від покупки до оренди житла. Особливо це стосується областей, які прийняли найбільше внутрішніх переселенців. Відбулась дуже велика вимушена міграція населення вглиб країни. І ця міграція формувала новий попит в економ-сегменті оренди. В основному ми побачили дуже великий сплеск попиту в прилеглих областях – Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській областях, в Києві та Львові. Така міграція відбувається і на сьогодні, в основному – в сегменті оренди”, – розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злидень.
За словами голови комітету АФНУ зі статистики та аналітики Едуарда Бразаса, в даний час пропозиція в Києві та містах-мільйонниках на ринку оренди житла становить близько 30 тис. об’єктів, з продажу – до 60 тис. об’єктів.
“Якщо казати про наступний рік, то ми скоріше будемо говорити про ринок оренди, ніж ринок продажів”, – зазаначає Едуард Бразас. Розкрутити ринок нерухомості не вийде через майбутні вибори та невизначену ситуацію із АТО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас