Країни ЄС домовилися про єдину стратегію по відношенню до біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС домовилися про єдину стратегію по відношенню до біженців

Світ
2329
Країни Євросоюзу дійшли згоди про єдину стратегію у зв’язку зі зростаючим числом біженців в Європі. Виступаючи на зустрічі міністрів внутрішніх справв 28 країн ЄС, що проходила 9 жовтня 28 країн ЄС в Люксембурзі, глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр (Thomas de Maizière) назвав спільне рішення “дуже великим успіхом”. За його словами, вироблені пропозиції повинні бути затверджені як політичні рішення. Серед них – готовність держав ЄС до рівномірного перерозподілу біженців, повідомляє агентство AFP.
Як зазначив де Мезьєр, до інших елементів єдиної стратегії відносяться узгоджена політика по відношенню країнами походження і транзиту біженців, рішуча боротьба з бандами, ввозять нелегальних мігрантів, і зобов’язання всіх членів ЄС реєструвати біженців і брати їх відбитки пальців. Такі заходи повинні запобігти подальшій міграції з середземноморських країн Європи на північ, в тому числі до Німеччини для подачі прохання про політичний притулок. За діючими в ЄС законам, біженці зобов’язані подавати таке прохання лише в тих країнах, куди вони прибули спочатку.
При цьому багато країн ЄС відхилили запропоновану Німеччиною політику розподільних квот для вимушених мігрантів. Проти таких планів виступили, зокрема, держави Східної Європи, відзначає агентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас