Слабка економіка Європи обвалила фондові ринки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слабка економіка Європи обвалила фондові ринки США

Фондовий ринок
1254
Американський фондовий ринок не може визначитися з напрямком. Після різкого зростання в середу фондові індекси обвалилися.
Індекс Dow Jones втратив більше 300 пунктів, обвалившись на 1,97%, індекс широкого ринку S & P 500 знизився на 2,07%, NASDAQ Composite – на 2,02%. Це стало найбільшим падінням за останні три роки.
Основною причиною нервозності інвесторів стали побоювання щодо слабкого розвитку економіки Європи, а також зростаючого ризику дефляції в глобальному масштабі.
Стурбованість сповільненням темпів зростання економіки Європи також висловили і члени Комітету з відкритого ринку (FOMC) в ході вересневого засідання. Про це свідчать дані опублікованого в середу протоколу ФРС.
Члени FOMC висловили серйозну стурбованість щодо негативного впливу дедалі міцнішого долара на економіку країни: в результаті цього фактора був знижений середньостроковий прогноз зростання ВВП США.
“Деякі учасники висловили заклопотаність тим, що зберігається недостатній ріст економіки та інфляції в єврозоні може привести до подальшого підвищення долара і викликати несприятливі наслідки для експортного сектора США”, – йдеться в протоколах.
Ряд чиновників ФРС заявили, що ослаблення економіки Європи може привести до занадто сильного зміцнення долара.
“Уповільнення зростання економіки Китаю і Японії, а також непередбачені обставини, такі як конфлікти на Україні та Близькому Сході, можуть викликати схожі ризики”, – наголошується в протоколах.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас