Паніка на ринку нафти: ціна на Brent впала до чотирирічного мінімуму нижче 89$ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паніка на ринку нафти: ціна на Brent впала до чотирирічного мінімуму нижче 89$

Енергетика
2654
Вартість нафти Brent впала до чотирирічного мінімуму нижче 89 дол. за барель за рахунок високої пропозиції при слабкому світовому попиті, передає Reuters.
До 8:50 за московським часом ф’ючерси на Brent подешевшали на 1,75 дол. до 88,30 дол. за барель, раніше впавши до 88,11 дол. – мінімального рівня з грудня 2010 року. Ф’ючерси на WTI знизилися на 1,99 дол. до 83,78 дол. за барель.
“Я думаю, ми підійшли до критичного рівня підтримки для Brent і West Texas Intermediate Минулого ОПЕК втрутилася при рівні цін 85 дол Я не стверджую, що це відбудеться і зараз: …Їм потрібно оцінити ситуацію з постачанням в цілому”, – сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.
Деякі учасники ОПЕК закликають картель скоротити видобуток, але міністр нафтової промисловості Еквадору Педро Мерісальде сказав у середу, що світові ціни “нормальні”, враховуючи зростання видобутку нафти в США, і що ОПЕК обговорить рівень видобутку на плановій нараді в листопаді.
Падіння цін прискорилося в четвер, 9 жовтня, після повідомлення про скорочення експорту Німеччини. Його обсяг у серпні впав на 5,8%, що стало максимальним спадом з січня 2009 року, коли в розпалі була світова фінансова криза.
“Зараз паніка. Погані новини викликали розпродаж акцій на Заході, що і стало причиною (зниження цін на нафту). Нафти дуже багато в Середземномор’ї, в Африці і взагалі скрізь, а звідки взятися попиту?” – Сказав трейдер одного з банків.
Ціна на Brent впала більш ніж на 23% з червня, коли вона досягла максимуму цього року – 115,71 дол. Банк Barclays знизив прогноз середньої ціни європейського еталона в четвертому кварталі до 93 дол. за барель з 106 дол, а прогноз ціни американського еталона WTI -. до 85 дол. з 98 дол.
Нагадаємо, 9 жовтня ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) оновила свій 27-місячний мінімум, ледь втримавшись при цьому вище за відмітку 91 дол. за бар.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас