"Локомотив" європейської економіки сповільнюється: інститути ФРН погіршили прогноз зростання ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Локомотив" європейської економіки сповільнюється: інститути ФРН погіршили прогноз зростання ВВП

Світ
164
Провідні аналітичні інститути Німеччини погіршили прогноз зростання економіки Німеччини на цей і на наступний роки, вказавши на слабкий внутрішній і зовнішній попит і крихке відновлення єврозони.
У звіті, підготовленому у співпраці декількома інститутами, говориться, що найбільша економіка Німеччини повинна вирости на 1,3% в поточному році і на 1,2% в 2015 р Це вказує на зниження прогнозу, озвученого в квітні, коли аналітики очікували зростання на 1,9% і 2% відповідно.
“Після того як економічна активність II кварталу, по всій видимості, застопорилася в III кварталі, економіці буде складно повернутися до відновлення”, – йдеться в повідомленні інститутів.
У звіті, який готували два рази на рік мюнхенським інститутом Ifo, ессеновським RWI, берлінським DIW та Інститутом економічних досліджень в Галле, економісти закликають уряд поліпшити інвестиційні умови і фактори росту.
Обсяг експорту з Німеччини в серпні 2014 року скоротять на 5,8% щодо липня, що є найістотнішим падінням з січня 2009 р, підтверджують відомості Федерального статистичного управління країни (Destatis).
ВВП Німеччини в період квітень-червень зменшився на 0,2%. Оприлюднені раніше на цьому тижні дані продемонстрували максимальне з січня 2009 р падіння як замовлень на товари німецьких промпідприємств, так і промвиробництва в країні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас