В Україні позитивну динаміку демонструє лише сільське господарство, - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні позитивну динаміку демонструє лише сільське господарство, - МЕРТ

Аграрний ринок
282
В Україні позитивну динаміку демонструє лише сільське господарство, яке за 8 місяців 2014 виросло на 6%. Про це повідомив заступник директора департаменту макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку Максим Дуда на зустрічі з представниками компанії Morgan Stanley, повідомляє прес-служба відомства.
“За останніми статистичними даними: ВВП в II кварталі в порівнянні з відповідним періодом 2013 скоротився на 4,6%, виробництво в промисловості за 8 місяців поточного року знизилося на 7,8%, єдиний вид діяльності, який демонструє позитивну динаміку – це сільське господарство – зростання на 6%. Уже отримали статистичні дані по інфляції за вересень – показники досить високі і це пов’язано з черговим сплеском девальвації в серпні “, – сказав Дуда.
Він нагадав, що наприкінці серпня урядом був схвалений офіційний прогноз на 2015 р. При цьому, було прийнято 2 сценарії плюс ще один – альтернативний. Перший сценарій передбачав зростання ВВП на 0,3%, другий – на 2%.
Нагадаємо, ВВП України на кінець першого півріччя 2014 склав 136, 8 млрд дол., скоротившись в порівнянні з початком року на 5,3 млрд дол. (або на 3,7%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас