Австралійські ВПС нанесли перший удар по ісламістам в Іраку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійські ВПС нанесли перший удар по ісламістам в Іраку

Світ
845
Австралійські ВПС нанесли перший удар по екстремістам з угрупування “Ісламська держава” в Іраку, рапортувало на своєму сайті Міноборони країни. Подробиць повідомляється небагато: літак F / A-18F Super Hornet скинув дві бомби на якийсь “об’єкт” “ІД”, після чого благополучно повернувся на базу.
В якій частині Іраку завдано удар по джихадистам, не уточнюється. Міноборони обіцяє розкрити більше деталей під час брифінгу для преси, який пройде пізніше.
Sydney Morning Herald вважає, що ціль була знищена одним з двох боєприпасів, якими оснащуються австралійські F / A-18F: це або 200-кілограмова бомба GBU-12 c лазерним наведенням, або бомба JDAM (joint direct attack munition), яка наводиться за допомогою системи GPS і має крім 200-кілограмової версії ще і потужнішу 800-кілограмову.
Газета також вважає, що слово “об’єкт”, скоріше, вказує на стаціонарну споруду, ніж на рухому ціль, наприклад вантажівку з бойовиками.
До дій антитерористичної коаліції, яка бореться проти “Ісламської держави”, Австралія приєдналася минулого тижня: два літаки-штурмовики Super Hornet, що базуються в Об’єднаних Арабських Еміратах, вилітали на багатогодинні патрульні місії в небі Іраку. Озброєння вони до теперішнього часу не використали. На базі в ОАЕ також знаходяться 400 військовослужбовців Австралії, найближчим часом до них приєднаються ще 200 спецназівців.
В останні дні найбільш запеклі бої між екстремістами з “Ісламської держави” і курдськими загонами “пешмерга”, які протистоять їм, відбувались на сирійсько-турецькому кордоні в районі міста Кобани, кількість жертв там обчислюється сотнями.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас