Відновлення Донбасу обійдеться в 11 млрд грн - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення Донбасу обійдеться в 11 млрд грн - віце-прем'єр

Казна та Політика
214
Віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час візиту в Брюссель 8 жовтня провів зустріч з комісаром ЄС з питань регіональної політики Йоханнесом Ханом.
Гройсман оцінив відновлення сходу України як мінімум в 11 млрд грн.
“Реконструкція Донбасу – це не тільки відновлення, але і реінтеграція з іншою частиною країни і повторна громадська адаптація”, – повідомив Гройсман після зустрічі з Ханом.
При цьому український віце-прем’єр підкреслив, що 11 млрд грн – це тільки попередня оцінка.
Урядовий портал повідомив, що під час розмови особливу увагу сторони приділили шляхам надання Україні фінансової та гуманітарної підтримки з боку ЄС, в тому числі допомоги для переселених і постраждалих зі сходу України у зв’язку з підготовкою до зимового періоду.
Нагадаємо, на початку вересня прем’єр Арсеній Яценюк припускав, що на відновлення інфраструктури Донбасу знадобляться мільярди доларів: “Якщо 2 місяці тому, коли ми звільняли Слов’янськ, за нашими оцінками було необхідно 8 млрд грн, то зараз можу сміливо заявити, що тепер гривні можна міняти на долари, це мільярди доларів зруйнованої інфраструктури “
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас