Угорщина готова поставляти газ в Україну після Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина готова поставляти газ в Україну після Нового року

Енергетика
446
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запевнив канцлера Німеччини Ангелу Меркель перед самітом ЄС з питань зайнятості в Мілані, що його країна підтримає єдину енергетичну політику Брюсселя щодо України.
Він додав, що з 1 січня 2015 разом із Словаччиною “зможемо поставляти нашим українським друзям, якщо вони цього захочуть, не тільки російський газ”, – повідомляють ЗМІ.
При цьому Орбан вважає, що, перш за все, Угорщина повинна подбати про свою власну енергетичну безпеку, і тому зараз, на порозі зими, прискорено наповнює російським газом власні газові сховища.
В угорському журналі “Напі Газдашаг” (“Економіка сьогодні”) з’явилася інформація з посиланням на закрите акціонерне товариство “Угорські газосховища” про те, що Росія зарезервувала одне з чотирьох угорських газосховищ для заповнення його 700 млн кубометрів газу.
За даними видання, ця кількість газу надійде в Угорщину вже до кінця місяця. Також повідомляється про надходження щодня 20 млн кубометрів газу, незважаючи на те, що країна споживає всього півмільйона кубометрів на день.
Це може означати, що росіяни накопичують “блакитне паливо” в угорських газосховищах для забезпечення поставок газу європейським споживачам в майбутньому, робить висновок газета.
Нагадаємо, наприкінці вересня глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв повідомляв, що Україна вийшла на запланований обсяг реверсних поставок газу в мільярд кубометрів.
Також раніше повідомлялося, що Україна наростила обсяги запасів газу в газових сховищах до 16,3 млрд куб. м.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас