Merrill Lynch: акції США підскочать в будь-який момент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Merrill Lynch: акції США підскочать в будь-який момент

Фондовий ринок
503
Динаміка цін на сировину настільки серйозно відстає від котирувань американських цінних паперів, що вони можуть підскочити в будь-який момент, вважає головний стратег з інвестицій Merrill Lynch Майкл Хартнетт.
Коефіцієнт відношення індексу Standard & Poor’s 500 до Bloomberg Commodities (охоплює 22 сировинних товару) досяг п’ятнадцятирічного максимуму і потім почав знижуватися.
В умовах здешевлення сировинних товарів і “бичачої” фази американського фондового ринку значення коефіцієнта підскочило з мінімуму в серпні 2011 р В III кварталі індекс Bloomberg Commodities звалився на 12%, що стало найістотнішим зниженням з 2008 р, тоді як індикатор S & P 500 піднявся на 0,6%, встановивши рекорд 18 вересня.
В огляді Харнетт зазначив, що в поточному місяці котирування сировини можуть повернутися до зростання слідом за жовтим металом. Такий розвиток можливо з огляду на те, що ціна на золото тримається вище своїх мінімумів.
Напередодні котирування цього дорогоцінного металу в Нью-Йорку опускалися до мінімальних $ 1183,30 за унцію, відскочили до рівня вище $ 1200. Ще однією причиною занепокоєння інвесторів може стати ослаблення долара, підкреслив нью-йоркський аналітик, нагадуючи про зростання валюти США в III кварталі.
Індекс Bloomberg Dollar піднявся на 6,7%, продемонструвавши суттєве квартальне зростання з 2008 р. Цей індекс відстежує динаміку курсу долара до 10 валют, в тому числі до китайського юаня і бразильського реала.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас