Балтійське ноу-хау: Естонія перша в світі буде надавати віртуальне громадянство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балтійське ноу-хау: Естонія перша в світі буде надавати віртуальне громадянство

Світ
1800
Республіка Естонія стане першою країною в світі, яка надає так зване «електронне громадянство». Заплативши € 50 (близько $ 63), віртуальні громадяни Естонії отримають доступ до цифрових послуг країни, а також можливість підписувати електронні документи. Згідно онлайн-виданню International Business Times, сюди входить доступ до таких послуг, як банківське обслуговування онлайн, освіту та охорону здоров’я.
В Євросоюзі електронні підписи естонських віртуальних громадян будуть вважатися законними нарівні з власноручними підписами. Естонія відкриває віртуальне громадянство для бізнесменів і тих, хто хоче робити бізнес в країні, але при цьому не хоче міняти місця проживання і отримувати естонське громадянство. Такий крок є частиною естонської «електронної ініціативи», яка виникла в результаті співпраці між урядом та інформаційно-комунікаційним сектором промисловості країни. Ініціатива спрямована на те, щоб зробити Естонію однією з найпрогресивніших країн світу.
Тим не менш, уряд Естонії уточнює, що віртуальне громадянство не гарантує надання офіційного громадянства країни.
Щоб отримати віртуальне громадянство, необхідно особисто прийти до Естонської прикордонної служби, щоб там подати заяву. Рішення буде прийнято протягом двох тижнів, і необхідно буде повернутися в Прикордонну службу, щоб забрати електронну карту.
Карта віртуального громадянства – це не зовсім звичайна ідентифікаційна карта. На ній немає фотографії власника. Замість цього, в ній є мікрочіп з вбудованим сертифікатом безпеки, і двухфакторная аутентифікація. Згідно уряду Естонії, “це дозволяє використовувати карту за допомогою спеціально встановленої програми та пристрої для читання, яке підключається до комп’ютера через USB”.
Естонія почне випуск карт віртуального громадянства до кінця цього року.
Всі громадяни Естонії, яким виповнилося 15 років, вже мають ідентифікаційні карти. Естонські лікарні видають електронну медичну страховку та електронні свідоцтва про народження. Крім того, як повідомляє видання Economist, “не було зафіксовано жодного випадку порушення системи безпеки за десять років, протягом яких країна випускає електронні ID карти.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас