ЗМІ: Пінчук продає свої інтернет-ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Пінчук продає свої інтернет-ЗМІ

Особисті фінанси
1046
Група EastOne Віктора Пінчука продає «Видавництво «Економіка». Новим власником стане Ірина Рубіс – нинішній генеральний директор компанії.
Офіційно нова власниця вступить в права власності з 1 листопада, повідомляють ЗМІ з посиланням на співробітника видавництва.
На 28 жовтня заплановано збори учасників товариства. Серед інших, на порядку денному значиться питання «Про надання попередньої згоди на укладення договорів правовідносин, предметом яких є передача (відчуження) виключних майнових прав інтелектуальної власності, в тому числі на знаки товарів і послуг, торговельні марки і основні кошти суспільства».
«Виходячи з формулювання, я припускаю, що продаватися буде не «Видавництво «Економіка», а, швидше за все, окремі активи», – вважає засновник видавництва, міноритарний акціонер «Економіки»І гор Ляшенко. За його словами, організаційно такий «дробовий» продаж значно простіший, ніж продаж всього бізнесу.
При цьому така схема не вимагає принципової згоди міноритарних акціонерів. «Формально нас, звичайно, запитають, але у EastOne контрольний пакет, і вона може приймати це рішення просто більшістю», – пояснює він, обумовлюючи, що, швидше за все, юридичні формальності з боку EastOne будуть проведені коректно.
Виданню не вдалося отримати коментар у компанії EastOne та Ірини Рубіс.
У 2013 році «Економіка» трансформувалася в комунікаційний хаб, додавши нові напрямки діяльності, але втрачаючи при цьому в фінпоказниках і авторитетності в профільному бізнесі. Чистий дохід «Економіки» за першу половину 2014 року, за даними Forbes, склав всього лише 5,16 млн гривень, при тому, що чистий збиток перевищив 74 млн гривень.
За 15 років присутності на ринку «Економіка» створила портал «Delo.ua», журнали «MMR», «Інвестгазету» і «ТОП-100. Рейтинг кращих компаній України».
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас