США обговорюють з Україною питання забезпечення країни газом на зиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США обговорюють з Україною питання забезпечення країни газом на зиму

Енергетика
671
У Державному департаменті Сполучених Штатів підтвердили, що питання забезпечення України газом на нинішню зиму є одним з найактуальніших для американської адміністрації в контексті зусиль з підтримки нашої держави, зазначила у Вашингтоні представник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.
“Економічне процвітання України і, зокрема, питання поставок природного газу і необхідності (для України – прим.) бути добре забезпеченою на зиму в цьому плані – це ті питання, які ми, безумовно, продовжуємо обговорювати з Україною на різних рівнях – не лише на рівні помічника секретаря Нуланд, але, звичайно, на рівні різних експертів як в Держдепартаменті так і в інших органах адміністрації США”, – зазначила Псакі, коментуючи візит до Києва 6-8 жовтня помічника держсекретаря Вікторії Нуланд.
Представник держдепу зазначила, що зараз ситуація з енергопостачання вивчається і тривають обговорення з українською стороною щодо можливості надання допомоги.
Вона поінформувала, що до цього процесу також підключений помічник держсекретаря США з міжнародних енергетичних питань Амос Хокстайн та інші посадові особи адміністрації.
Крім того, Псакі підкреслила, що для стабілізації ситуації важливо досягнення миру на сході України, відновлення контролю на українсько-російському кордоні, виведення з України російських сил і звільнення заручників.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас