Ізраїль обстріляв територію Лівану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль обстріляв територію Лівану

Світ
587
Армія Ізраїлю обстріляла територію півдня Лівану. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерело в службі безпеки. Підтвердження від Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) поки немає.
Обстріл послідував після того, як на ізраїльсько-ліванському кордоні біля населеного пункту Кфар-Шуба (Kfar Shouba) стався вибух, в результаті якого постраждали троє ізраїльських солдатів. У той же час телеканал «Ель-Міаддін» і газета The Daily Star стверджують, що постраждалих було двоє. Один солдат отримав поранення середнього ступеня тяжкості, а інший – легкі травми.
Це вже не перший інцидент, що відбувається на кордоні між Ліваном та Ізраїлем в останні дні. Так, 5 жовтня ліванська армія обстріляла ізраїльський патруль, який намагався перетнути кордон у районі Кфар-Шуба. В результаті перестрілки був поранений один військовослужбовець армії Лівану. Для наведення порядку на кордоні були змушені втрутитися миротворці ООН.
Влітку 2006 року між Ізраїлем і ліванськими екстремістами з угруповання «Хізбалла» два місяці велися повномасштабні бойові дії. Тоді «Хізбалла» обстрілювала територію Ізраїлю некерованими ракетами, а у відповідь ізраїльська армія знищувала об’єкти угруповання на території Лівану. З часу закінчення війни, режим припинення вогню на кордоні в цілому дотримується.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас