Кількість активних SIM-карт вперше перевищила населення Землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість активних SIM-карт вперше перевищила населення Землі

Особисті фінанси
1116
Вперше в історії кількість активних SIM-карт, які використовують в телефонах, смартфонах і планшетах перевищила кількість жителів Землі.
Про це розповіли представники компанії, що займається поширенням мобільних технологій в країнах, що розвиваються, повідомляє портал Тjournal.
Так, згідно з даними аналітичної компанії GSMA Intellingence, число активних SIM-карт на Землі перевищило 7,2 мільярда і продовжує рости в п’ять разів активніше, ніж кількість людей на Землі.
Водночас, за даними бюро перепису населення США, світова популяція людей становить близько 7,2 мільярда, і кожну секунду вона росте на 2 людини, а щороку – на 1,2 відсотка.
Разом з тим, ці 7,2 мільярда SIM-карт розподілені тільки між половиною жителів Землі. На кожного їх власника в середньому припадає близько двох SIM-карт.
В останні роки до поширення інтернету та мобільного зв’язку в країнах, що розвиваються підключилися великі компанії на зразок Google і Facebook.
Так, пошуковий гігант запустив програму з випуску бюджетних смартфонів Android One для жителів Індії і почав тестувати спеціальні кулі Loon, здатні донести мережу до самих важкодоступних точок планети. Для цих же цілей обидві компанії обзавелися виробниками біляорбітальних дронів.
Раніше повідомлялося, що в 2014 році число мобільних підключень перевищило 6,8 мільярда.
Також, за період з другого кварталу 2013-го по другий квартал 2014-го року мобільний трафік даних виріс на 60%, а в другому кварталі 2014 число підключень абонентів до мереж МШПД перевищило 2,4 мільярда.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас