В Бельгії поліцейські на знак протесту не штрафують порушників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Бельгії поліцейські на знак протесту не штрафують порушників

Світ
817
Бельгійська дорожня поліція на знак протесту на невизначений термін відмовилася штрафувати порушників.
При цьому вони продовжують виходити на роботу, патрулювати вулиці і регулювати рух.
За словами представника профспілки поліції Бельгії Філіпа Брюєра, мова йде тільки про порушення, які караються стягненнями в розмірі від 55 до 110 євро.
«Йдеться про використання мобільного телефону за кермом, незастебнутих ременів безпеки, проїзду по смузі, виділеній для громадського транспорту», – уточнив він.
Брюер зазначив, що в страйку беруть участь три управління дорожньої поліції країни. Таким чином, вільною від штрафів до 110 євро виявилася вся територія Брюсселя і зона навколо столиці радіусом майже 80 км, на яку припадає основний транспортний трафік країни.
«Поліція не може припинити виконувати свої обов’язки. Ми будемо зупиняти порушників і вимагати від них дотримання правил руху, однак замість складання протоколу та сплати штрафу водії будуть мати тільки усне попередження за порушення першого та другого ступенів», – пояснив він.
Таким чином поліцейські спробують скоротити потік коштів від штрафів в міську казну і привернути увагу до поганого стану технічного оснащення поліції.
Зокрема, вони вимагають збільшення фінансування, щоб «мати можливість підтримувати своє обладнання і техніку хоча б в робочому стані».
«Середній пробіг патрульних машин перевищує 300 тис. км, багато машин не їздять, оскільки держава не виділяє необхідних для ремонту коштів, а сервісні компанії відмовляються приймати автомобілі до обслуговування через численні, не оплачені поліцією, рахунки», – відзначає Брюер.
Профспілка поліції зазначає, що тривалість акції протесту буде «прямо залежати від її ефективності».
«Чим швидше нас почують, тим раніше держава почне отримувати надходження від дорожніх штрафів у повному обсязі», – сказав Брюер.
Нагадаємо, з початку 2014 правоохоронці вже двічі проводили маніфестації протесту. Наймасовішою з них стала акція 18 вересня, коли на вулиці Брюсселя вийшли близько 14 тис. співробітників поліції.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас