В НБУ закликали не плутати гнучкий курс і панічні настрої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ закликали не плутати гнучкий курс і панічні настрої

Валюта
2863
Гнучкий курс та інфляційне таргетування – це ті необхідні ринкові інструменти, які регулятор обов’язково буде використовувати, тому що іншого шляху немає, заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарєва під час круглого столу.
“Ми усі маємо розуміти, що інфляційне таргетування має нас привести до низьких відсоткових ставок та контрольованої інфляції. Саме за це Національний банк і відповідає. Тому що якщо на сьогоднішній день сказати, що Національний банк відповідає виключно за крос-курси локальної валюти до усіх світових валют – то це абсолютний нонсенс”, – розповіла вона.
“Якщо ми подивимось на російський рубль, то протягом останнього року він втратив більше 30%. Це при тому, що в Росії активних військових дій немає. Це виключно санкції, сповільнення росту ВВП, вихід інвестицій. Якщо ми подивимось на євро – то з 1,40 ця валюта дійшла до 1,25. І уся світова спільнота припускає, що вона буде рухатись далі. І чому – адже ніяких військових дій в цих країнах немає. Це виключно торгові втрати, які вони мають через санкції” – переконана глава НБУ.
“Тому я знову хочу підкреслити – не треба плутати гнучкий курс із безумними панічними настроями та вільним падінням”, – додала Гонтарева.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас