Мін'юст провів перший електронний іспит для нотаріусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст провів перший електронний іспит для нотаріусів

Казна та Політика
449
Запроваджена електронна система допоможе повністю ліквідувати корупційні дії, запевнили в Мін’юсті.
Міністерство юстиції вперше провело електронне анонімне тестування на право займатися нотаріальною діяльністю, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
“Міністерство юстиції в рамках тих реформ, які ми реалізуємо останні 6 місяців, вводить нові стандарти іспитів для нотаріусів. Багато років ходили справжні легенди про величезні хабарі, які потрібно дати, для того щоб стати нотаріусом. Тому ми вирішили ввести електронні анонімні екзамени за принципом зовнішнього незалежного оцінювання “, – зазначив міністр юстиції.
За його словами, раніше здобувачами складалися паперові іспити, після яких претенденти повинні були пройти співбесіду з комісією, яка вирішувала, чи може людина стати нотаріусом. Саме на цьому етапі чиновники отримували можливість для корупційних дій. Запроваджена електронна система повністю ліквідує корупційну складову.
“Зараз головне, якщо людина є професійним, чи готовий вона здати іспит і отримати право стати нотаріусом. Ніяких співбесід, ніяких суб’єктивних рішень з боку комісії немає. Якщо людина вдало здасть іспит, він автоматично отримає статус нотаріуса”, – запевнив Петренко.
Якщо кандидат не здасть іспит, то він зможе повторно пройти тестування лише через рік.
Міністр також повідомив, що іспит на право займатися нотаріальною діяльністю відтепер проходитиме мінімум 4 рази на рік.
“Пробна здача іспиту довела надійність програми та високий рівень її захищеності від зовнішніх впливів,” – додав він.
Нагадаємо, в середині травня стало відомо, що Мін’юст запроваджує електронну систему екзаменації для отримання нотаріального посвідчення. Буде спрощена процедура подачі документів для шукачів нотаріальних повноважень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас