Сланцева революція не за горами: Україна має намір затвердити угоду з Chevron на видобуток сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сланцева революція не за горами: Україна має намір затвердити угоду з Chevron на видобуток сланцевого газу

Енергетика
2250
Україна на поточному тижні має намір затвердити кінцевий варіант операційної угоди на видобуток сланцевого газу з американською компанією Chevron, яка займається розробкою Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.). Про це повідомив глава правління компанії “Надра України” Ярослав Климович.
За його словами, зараз над кінцевим варіантом операційної угоди в оперативному режимі працюють державні фахівці, а також залучена юридична компанія. Вони спільно відпрацьовують всі зауваження Chevron, оскільки угода має бути складена відповідно до англійської права.
“На поточному тижні відбудеться делегація, яка поїде в Лондон в центральний офіс Chevron з пропозицією кінцевого варіанту операційної угоди … Якщо досягнемо компромісу, тобто угода буде відповідати інтересам держави та інтересам компанії, тоді, відповідно, ми і будемо її підписувати”, – заявив Климович.
За його словами, українська делегація складатиметься з представників компанії “Надра України”, “Надра Олеська” і представників Кабінету міністрів України.
У той же час він повідомив, що навіть після підписання операційної угоди України необхідно виконати зобов’язання, передбачені в угоді про розподіл продукції (УРП). Це стосується прийняття законопроектів, підзаконних і нормативних актів, що є вимогою Chevron для реалізації проекту з видобутку сланцевого газу.
Нагадаємо, в листопаді 2013 року, Україна підписала угоду про розділ продукції з американською нафтогазовою компанією Chevron, яка має намір вкласти близько 10 млрд дол. У видобуток вуглеводнів в західних регіонах країни. Вона займається розробкою Олеської площі, де планує вести видобуток сланцевого газу. Угода була підписана з компанією “Надра Олеська”, 90% якої належить держпідприємству “Надра України”.
Національна акціонерна компанія “Надра України” створена відповідно до указу президента України від 14 червня 2000 року “Про заходи щодо підвищення ефективності управління підприємствами в галузі геології” з метою поліпшення забезпечення потреб України в корисних копалинах, збереження і нарощування потенціалу геологічних підприємств. До складу компанії входять 13 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас