Prom.ua купив B2B-стартап zakupki-online.com за 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Prom.ua купив B2B-стартап zakupki-online.com за 10 млн грн

Фондовий ринок
2158
Торговий центр в інтернеті Prom.ua купив стартап zakupki-online.com. Умови поглинання в компанії не коментують, але, сума становить близько 10 млн грн. Zakupki-online.com – B2B платформа, на якій укладають угоди без участі посередників. За словами CEO проекту Євгенія Саранцова, зараз щомісячний оборот проекту перевищує 50 млн гривень.
«Ми вже все підписали. Розраховуємо на повернення наших інвестицій протягом двох років», – розповів CEO Prom.ua Микола Палієнко. Згідно з контрактом, нинішній керівник проекту Євген Саранцев залишається в команді стартапу. «У нас підписаний договір на три роки, за результатами роботи яких я отримаю свої дивіденди», – каже Саранцев.
Prom.ua купив B2B стартап zakupki online.com за 10 млн грн
На сьогодні сервісами Zakupki-online.com користуються близько 3000 компаній. Раніше реєстрація була платною – тепер це обмеження зняли. За допомогою порталу можна купити і продати всілякі товари – від харчових продуктів до будматеріалів та комп’ютерної техніки. За словами розробників, швидкість укладання угоди на сайті в 100 разів вище, ніж при супроводі банку, де потрібно йти в офіс, оформляти багато паперів і так далі.
За інформацією Forbes, серед потенційних покупців майданчика була також група «Дельта Банку» Миколи Лагуна. Але в підсумку zakupki-online дісталися Naspers. Нагадаємо, що в травні 2009 року 51% компанії «УАПР» придбав холдинг Allegro Group. В свою чергу Allegro Group входить в міжнародний холдинг Naspers. Серед інших українських активів концерну – сайт безкоштовних оголошень OLX.UA (колишнє Slando.ua), аукціон aukro.ua і частина сервісу ria.ua.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас