Білл Гейтс названий найщедрішим мільярдером США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс названий найщедрішим мільярдером США

Особисті фінанси
500
Співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс очолив список найщедріших американських мільярдерів.
За даними журналу Forbes, торік найбагатший американець Білл Гейтс витратив на благодійність $2,65 млрд. Більшу частину коштів він пожертвував на боротьбу з малярією, поліомієлітом та іншими небезпечними захворюваннями. Зокрема, $50 млн було направлено на підтримку Міжнародної ініціативи по створенню вакцини проти СНІДу.
За версією видання, Гейтс, статки якого зараз становить $81,2 млрд, вже 21 рік поспіль є найбагатшою людиною США, а в березні цього року журнал визнав його також найбагатшою людиною планети. Починаючи з 2000 року Білл і Мелінда Гейтс пожертвували різним благодійним організаціям понад $30 млрд, що становить майже 40% нинішнього капіталу співзасновника Microsoft.
Друге місце в списку найбільш щедрих американських мільярдерів займає інвестор Уоррен Баффет. У 2013 році він витратив на благодійність трохи менше Гейтса – $2,63 млрд. Більшу частину грошей Баффет направив в сімейний благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс, попечителем якого є.
Замикає трійку найщедріших благодійників Леонард Лаудер, спадкоємець американської косметичної імперії Есте Лаудер. Торік він передав в дар нью-йоркському Метрополітен-музею 78 картин, малюнків і скульптур кубістів загальною вартістю $1,1 млрд. В колекцію Лаудера, яку він збирав протягом більше 40 років, входять 33 роботи Пабло Пікассо, 17 – Жоржа Брака , 14 – Хуана Гріса і 14 – Фернана Леже.
Раніше Форбс опублікував список найбагатших IT-бізнесменів. Його Білл Гейтс також очолив, хоча і заробив за рік менше засновника Facebook Марка Цукерберга.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас