Нова енергетична реальність: нафта з початку року подешевшала на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова енергетична реальність: нафта з початку року подешевшала на 15%

Енергетика
535
Ціни на нафту Brent ростуть з дворічного мінімуму, але завершать зниженням четвертий тиждень з п’яти останніх.
До 8.47 МСК ф’ючерси на Brent подорожчали на $ 0,39 до $ 93,81 за барель, а ф’ючерси на WTI – на 91,52 $ 0,51 до $ за барель. З початку тижня нафта Brent подешевшала більш ніж на $ 3, а з початку року – більш ніж на 15 відсотків.
“Я думаю, що ринок не звертає уваги на ризики В ціни не закладаються ніякі націнки, що змушує мене турбуватися”, – сказав директор з інвестицій Айерс Alliance в Сіднеї Джонатан Беррет.
Серед існуючих ризиків – наступ ісламістів на Близькому Сході. Парламент Туреччини в четвер схвалив військову операцію проти Ісламської держави, яка захопила значні території в Іраку і Сирії, що призвело до потоку курдських біженців до Туреччини.
Ринок чекає в п’ятницю на звіт про зайнятість в США у вересні. На думку аналітиків, число робочих місць зросло на 215.000, але якщо показник буде нижче прогнозу, це може викликати зниження курсу долара і зростання цін на сировину.
Деякі аналітики вважають, що утримати ціни від подальшого падіння може лише зниження видобутку ОПЕК. Організація, швидше за все, обговорить квоту на видобуток на нараді в листопаді, але серед її учасників немає єдиної думки з цього питання.
“Мені здається, коли ціна Brent дійде до $ 85-90, можна очікувати, що ОПЕК задумається про зниження видобутку”, – сказав старший аналітик CMC Markets Рік Спунер.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас