Нова валютна реальність: кількість користувачів Bitcoin досягла 41 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова валютна реальність: кількість користувачів Bitcoin досягла 41 мільйона

Особисті фінанси
1473
Кількість користувачів у світі, які завели Bitcoin-гаманці, досягла 41 мільйона, повідомляє Банк Англії. Точний обсяг операцій, здійснених з використанням криптовалюти, залишається невідомим, однак за оцінками аналітиків, в минулому році він подвоївся.
У світі зростає використання Bitcoin. Батьки видають своїм дітям кишенькові гроші в цифровій валюті, щоб ті ставали повноправними учасниками цифрового суспільства. Споживачі в країнах, що розвиваються на зразок Бразилії використовують Bitcoin, щоб застрахувати себе від коливань курсу валют.
Багато користувачів Bitcoin-гаманців продовжують відноситься до цифрової валюті як до інструменту інвестування, незважаючи на те, що курс криптовалюти впав цього року на 44%, досягнувши мінімуму $ 361 у квітні.
Ще одне свідчення того, що Bitcoin стає тенденцією. Минулого місяця Бюро фінансового захисту споживачів США, яке, як правило, зосереджено на іпотечних кредитах, кредитних картах і студентських кредитах, попередило про ризики, пов’язані з віртуальними валютами, а саме про шахрайство і зломи.
Як мінімум три чинники привертають користувачів до Bitcoin. По-перше, ця криптовалюта менш волатильна, ніж фіатні гроші. По-друге, використання Bitcoin спрощується за рахунок нових мобільних додатків і цифрових гаманців, представлених на ринку. І, нарешті, тепер користувачі Bitcoin-гаманців можуть оплатити за допомогою цифрової валюти безліч товарів і послуг, адже про підтримку криптовалюти раніше оголосили такі торговці, як Dell, Expedia, Dish Network і багато інших.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас