Маршрутки та комунальний транспорт столиці за 6 місяців обладнають системою GPS-моніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маршрутки та комунальний транспорт столиці за 6 місяців обладнають системою GPS-моніторингу

Казна та Політика
402
Протягом найближчих шести місяців міська влада планує встановити на маршрутки і комунальний транспорт столиці систему супутникового контролю – GPS-моніторингу. Про це повідомив начальник комунальної служби перевезень Києва Сергій Савтір.
За повідомленням, мета проекту – зробити роботу комунального транспорту та маршруток контрольованою, ефективною та зрозумілою для киян.
“За дорученням міського голови Віталія Кличка комунальна служба перевезень розробляє єдину автоматичну систему диспетчерського управління пасажирським і комунальним транспортом міста. До кінця 2014 року буде проведено інвестиційний конкурс, де виберуть компанію, яка надасть відповідне обладнання. Встановити супутниковий моніторинг плануємо за перший квартал 2015 року” , – пояснив він.
Моніторинг встановлять на комунальний транспорт, який відповідає за чистоту, безпеку і комфорт міста, – снігоприбиральні та збиральні автомобілі, перевізники побутових відходів, інші автомобілі спеціального призначення.
“На маршрутках також зобов’яжуть встановити систему GPS-моніторингу, яка дасть подвійну користь. По-перше, пасажири зможуть відслідковувати онлайн рух транспорту. По-друге, з’явиться можливість контролювати, наскільки якісно перевізники надають послуги киянам”, – зазначив Сергій Савтір.
Начальник комунальної служби перевезень зазначив, що встановлення системи GPS-моніторингу дозволить уникнути розкрадань, нецільового та неефективного використання комунального транспорту міста, а також змусить перевізників дотримуватися правил і надавати якісні послуги.
“Ми отримуємо численні скарги жителів і гостей столиці на недостатню кількість транспорту, його несанкціоноване накопичення в місцях громадського користування, порушення правил дорожнього руху. Накопичено скарги минулих років на незадовільне прибирання вулиць комунальної спецтехнікою. Все це вимагає негайного впровадження новітніх систем, які дозволять прозоро здійснювати контроль і виключити вплив людського фактора”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас