Ціни на нафту в середу долають нові рубежі падіння: котирування марки WTI впали нижче $90 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту в середу долають нові рубежі падіння: котирування марки WTI впали нижче $90

Енергетика
1537
Вперше за 17 місяців ціна нафти марки West Texas Intermediate (WTI) впала нижче $ 90 за барель, при цьому котирування марки Brent досягли мінімальних значень з осені 2012 року.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі впала на $ 1 до $ 89,73 за барель.
Як повідомило Управління з енергетичної інформації США, запаси в найбільшому терміналі зберігання WTI в оклахомському Кушинзі минулого тижня збільшилися на 315 тисяч барелів до 20,5 мільйона барелів. При цьому Bloomberg наводить думку експертів Morgan Stanley, які вважають, що члени Організації країн-експортерів нафти не налаштовані скорочувати обсяги видобутку навіть в умовах надлишкової пропозиції на ринку.
За прогнозом Управління з енергетичної інформації, в 2015 році видобуток нафти в США зросте на 14%, з 8, 53 млн барелів на день в цьому році до 9,53 млн барелів на наступному.
Ціни на нафту падають третій місяць поспіль через зростання поставок. Видобуток країн ОПЕК зріс у вересні, серед лідерів зростання опинилася Лівія, виробництво якої досягло максимального рівня більш ніж за рік, випливає з опублікованого у вівторок огляду Bloomberg. ОПЕК поки не погодила зниження квот на видобуток нафти, заявив 23 вересня міністр енергетики ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі на конференції в Абу-Дабі. «Це не те рішення, яке можна прийняти одноосібно», – говорив він.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) ще 11 вересня знизило прогноз світового попиту на нафту в 2014 році на 65 тис. барелів на добу – до 92,6 млн б / с, і на наступний рік на 165 тис. б / с – до 93, 8 млн б / с.
На тлі зниження світових цін на нафту російська економіка може зіткнутися з рецесією, вважають експерти, опитані Bloomberg. За оцінками 58% респондентів, вартість нафти марки Urals повинна становити не менше $ 100 за барель, щоб економіка РФ змогла уникнути рецесії.
Ціни на нафту в середу долають нові рубежі падіння: котирування марки WTI впали нижче $90
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас