Японські інвестори збільшили покупку акцій закордонних компаній до максимуму з 2009 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські інвестори збільшили покупку акцій закордонних компаній до максимуму з 2009 р

Фондовий ринок
118
Японські інвестори збільшили покупку акцій іноземних компаній до максимального рівня з 2009 року на очікуваннях подальшого ослаблення ієни щодо долара США.
Чисті покупки акцій закордонних компаній японськими інвесторами за тиждень, що завершився 26 вересня, склали 393, 1млрд ієн ($ 3,6 млрд) – це максимум з січня 2009 року, свідчать дані міністерства фінансів країни.
Середньотижневим обсяг чистих покупок японськими інвесторами акцій іноземних компаній цього року становить 46,3 млрд ієн.
Курс ієни до долара США в верені 2014 року знизився на 5,1% і в середу впав до 110 ієн за долар вперше з 2008 року. Підтримку американській валюті роблять очікування скорішого, ніж очікувалося, підйому базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).
“Логічно, що всі інвестори в Японії, як приватні, так і інституційні, нарощують вкладення в іноземні активи, очікуючи зміцнення долара, – відзначає фондовий стратег Nomura Holdings inc. В Токіо Юічі Вако. – Інвестиції в закордонні акції та облігації будуть збільшуватися”.
Пенсійний фонд Японії (GPIF), який недавно очолив новий міністр охорони здоров’я країни Ясухиса Шіозакі, планує провести ряд реформ. Експерти очікують, що GPIF, в управлінні якого знаходяться кошти в обсязі $ 1,2 трлн, збільшить вкладення в іноземні акції та облігації.
За словами Ю.Вако, сигналів того, що GPIF активізував купівлю акцій закордонних компаній минулого тижня, немає.
Згідно з даними японського Мінфіну, місцеві інвестори минулого тижня вклали порядку 184,6 млрд ієн в іноземні облігації.
Чистий обсяг продажу японських облігацій зарубіжними компаніями за тиждень склав 184, 6 млрд ієн, акцій – 41,6 млрд ієн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас