Продажі автомобілів в США у вересні зросли, перевищивши рівень в 16 млн сьомий місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі автомобілів в США у вересні зросли, перевищивши рівень в 16 млн сьомий місяць поспіль

Світ
256
Продажі легкових автомобілів і легких вантажівок в США в вересні 2014 року зросли на тлі більш істотного, ніж очікувалося, збільшення попиту на автомобілі General Motors Co. (GM), Chrysler Group LLC і Nissan Motor Co.
За даними Autodata Corp., обсяги реалізації підвищилися минулого місяця на 9,4% порівняно з вереснем 2013 року, до 1,25 млн, що в цілому співпало з очікуваннями експертів.
У перерахунку на річні темпи продажі склали 16,43 млн – це показник перевищує 16 млн вже сім місяців поспіль.
Продажі GM, Chrysler і Nissan виросли у вересні на 19%. Аналітики, опитані Bloomberg, в середньому очікували збільшення продажів GM на 18%, Chrysler – на 16%, Nissan – на 17%.
Тим часом продажі Ford Motor Co. і Toyota Motor Corp. не виправдали прогнозів. Ford у вересні продав на 2,7% машин менше, ніж за той же місяць минулого року, тоді як експерти чекали менш істотного зниження – на 2,4%. Продажі Toyota збільшилися всього на 1,7% проти прогнозованого підвищення на 7,5%.
Продажі автомобілів в США залишаються високими в цьому році, незважаючи на численні відгуки машин різними виробниками, а також нестійкі темпи економічного підйому. У серпні продажі збільшилися до найвищої позначки для цього місяця за 11 років, зокрема, завдяки заохочувальним знижкам доларів.
“Ми впевнені, що автомобільний ринок залишається досить сильним”, – заявив глава торгових операцій Ford в США Джон Феліс.
Ford очікує, що продажі автомобілів в США будуть рости і можуть досягти 17,5 млн в 2016 році проти 15,6 млн в 2013 році.
Підтримку ринку надають різні знижки, надавані ключовими автовиробниками і низькі ставки по автокредитах, пише газета The Wall Street Journal.
Згідно з оцінками веб-сайта TrueCar.com, витрати автовиробників на різні заохочувальні акції у вересні виросли на 13%, а середня ціна продажу автомобіля зменшилася на 1,4% – до $ 31,014 тис.
Японська Honda збільшила продажі в США у вересні на 12%, південнокорейські Hyundai Motor і, Kia Motors – відповідно на 2% і 7%, німецька Volkswagen скоротила продажі автомобілів однойменного бренду на американському ринку на 19%, але збільшила продажі бренду Audi на 14% .
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас