На ринку праці різко виріс попит на викладачів курсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку праці різко виріс попит на викладачів курсів

Особисті фінанси
978
На українському ринку праці різко виріс попит на викладачів. Відразу на 46% за підсумками серпня збільшилася кількість вакансій і на 207% – резюме, повідомили на порталі rabota.ua
«З лютого по травень ми спостерігали просідання в даній галузі, а в останньому місяці літа вона почала поступово виходити з кризи. Викладачі потрібні всюди: і в мільйонниках, і в невеликих містечках. Більшість вакансій припадає на Київ, але запити на персонал надходять і в Запоріжжі, Харкові, Дніпропетровську, Вінниці», – прокоментувала ситуацію контент-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна.
Динаміка кількості вакансій і резюме викладачів, розміщених на порталі rabota.ua (дані за січень 2014 прийняті за точку порівняння – 100%)
Більшість вакансій напередодні початку облікового року була не на школи і державні училища з ВУЗами, а на дитячі садки, курси підвищення кваліфікації та перепідготовки, а також на приватні навчальні заклади. «Наприклад, в невеликих містечках потрібні куратори, учителя в гімназії, викладачі методики раннього розвитку діток», – уточнила нам Пашкіна.
Попит на викладачів курсів експерти пояснюють зростанням безробіття в Україні. «Зараз багато втрачають роботу – йдуть скорочення кадрів. Тому люди часто використовують час, що звільнився на проходження курсів, отримання додаткових робочих навичок, сертифікатів. Тому на курсах розширюється викладацький штат – збільшується кількість груп. І ми спостерігаємо збільшення вакансій в даному сегменті», – прокоментувала «Веста» ситуацію керівник дослідницького центру HeadHunter Україна Уляна Маслова.
До речі, при підборі персоналу роботодавці найбільше хочуть бачити претендентів з вищою освітою. В дослідженні порталу rabota.ua наголошується, що більша частина викладачів (майже три чверті резюме) в нашій країні має повну вищу освіту, ще 22% мають незакінчену вищу освіту. Середньо-спеціальну освіту всього у 3%.
Велика частина фахівців у сфері освіти, які шукають роботу – молоді фахівці, у 48% досвід роботи до року. Майже чверть фахівців мають досвід роботи понад 5 років, ще 18% – від двох до п’яти років.
Структура резюме викладачів з досвідом роботи
Втім, рівень зарплат у викладацькому сегменті як і раніше невисокий. «Більше половини вакансій у нас вказані без зарплат. Там де їх проставляють – вони зовсім невеликі: 2-3-4 тис. грн. Наприклад, викладач живопису 21 рік хоче 4 тис. грн., а няня – 5000 грн», – Повідомила Тетяна Пашкіна.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас