Експорт нафти з США все ближче до рекорду 1957 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт нафти з США все ближче до рекорду 1957 р

Енергетика
1278
Обсяг експорту нафти з США наближається до рекордного рівня 1957 року і може перевершити його, оскільки трейдери знаходять все нові шляхи обходу чинної вже чотири десятиліття заборони на поставки палива за межі країни.
За даними Управління за інформацією в галузі енергетики (EIA) міністерства енергетики США, в липні середньодобовий експорт нафти з США становив 401 тис. барелів, тобто був всього на 54 тис. барелів на добу (б / с) нижче історичного максимуму, зафіксованого в березні 1957 року.
У порівнянні з серединою літа 2013 року поставки збільшилися вчетверо, оскільки компанії США довели видобуток нафти і природного газу зі сланцевих утворень до рекорду.
Канада отримала 93% обсягів, проте Італія, Сінгапур і Швейцарія також закуповували нафти в американських портах в липні.
З урахуванням майбутніх поставок нафти з Аляски до країн Азії сукупний експорт США досягне 1 млн б / д до середини 2015 року, прогнозує Citigroup Inc.
Заборона на експорт нафти була введена Вашингтоном після нафтової кризи 1973 року, коли арабські країни, що входять в ОПЕК, відмовилися постачати нафту країнам, які підтримали Ізраїль в ході Жовтневої війни. У 1975 році США прийняли закон, що заборонив практично всі поставки непереробленої нафти за кордон. Міністерство торгівлі країни вправі видавати ліцензії на експорт в якості винятку. Обмеження на видачу ліцензій можуть бути ослаблені президентським указом. Крім того, рішення про зняття заборони може прийняти Конгрес.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас