Microsoft презентувала нову версію ОС - Windows 10 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft презентувала нову версію ОС - Windows 10

Технології&Авто
2234
Всупереч очікуванням, нова «операційка» отримала назву Windows 10, а не для Windows 9. Віце-президент Microsoft Террі Майерсон заявив, що, побачивши систему в справі, користувачі погодяться, що для Windows 10 – «більш відповідна назва».
В Сан-Франциско IT-корпорація Microsoft представила нову версію своєї операційної системи – Windows 10, передає Бі-бі-сі. За словами віце-президента компанії Террі Майерсон, нова операційна система стане першою серед ОС WINDOWS нового покоління.
В рамках заходу була представлена ​​попередня технічна версія для Windows 10 – її можна буде скачати з 1 жовтня. Microsoft також оголосила про старт програми попереднього тестування нової операційної системи для Windows Insider Програма – учасники цієї програми зможуть отримувати оновлення для Windows 10 по мірі їх розробки і ділитися з інженерами Microsoft своїми пропозиціями.
На питання про те, чому нова операційна система отримала назву Windows 10, (а не для Windows 9, як слід було б «по порядку»), Майерсон заявив, що коли користувачі побачать повну версію системи, вони зрозуміють, чому Windows 10 – більш відповідна назва для неї.
Майерсон зазначив, що нова система буде працювати на більш широкому спектрі пристроїв різного типу (в тому числі на смартфонах).
В інтерфейсі нової системи присутні деякі елементи від Windows 7 і Windows 8. У новій версії операційної системи в лівий нижній кут повернеться кнопка «Пуск». Нова операційна система також передбачає можливість запускати кілька робочих столів.
Раніше повідомлялося, що власники Windows 8 зможуть безкоштовно встановити нову версію операційної системи, як тільки вона з’явиться у продажу.
За даними лічильника NetMarketShare, в серпня 2014 найпоширенішою в світі операційною системою була Windows 7 з часткою 51,21%, слідом іде вже Microsoft Windows XP (23,89%), а частка Windows 8.1 виявилася всього 7,09%. У Mac OS X 10.9 від Apple, в світі всього 4,29% на ринку операційних систем, у Linux – 1,67%.
За даними на кінець 2013 року, Microsoft продала близько 200 млн ліцензій на Windows 8 по всьому світу (за ціною приблизно $ 130-150). Гіпотетично Microsoft міг би заробити $ 10-30 млрд, якби всі власники комп’ютерів на Windows 8 захотіли б купити нову версію системи за повною ціною.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас