Китайський холдинг Alibaba створює приватний банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський холдинг Alibaba створює приватний банк

Фондовий ринок
350
Банківський регулятор Китаю дозволив компанії “Чжецзян Маі Сяовей цзіньжун фуу цзітуань” – фінансовому підрозділу найбільшого китайського холдингу Alibaba – створити приватний банк.
Як повідомляється в опублікованому на сайті Китайського комітету з контролю і регулювання банківської діяльності тексті дозвільного документа, компанія- засновник матиме 30-відсоткову частку банку.
Іншими найбільшими акціонерами банку будуть шанхайська промислова компанія “Фусін гун’е Цзішу фачжань” (25% акцій), найбільший китайський виробник автозапчастин корпорація “Ваньсян” (18% акцій) і фінансова компанія з міста Нінбо “Нінбо цізіньжун цзичань цзін’ін” (16% акцій) . Інших акціонерів банку визначить відповідно до закону комісія з регулювання банківської діяльності провінції Чжецзян.
Штаб-квартира банку розташовуватиметься в адміністративному центрі провінції Чжецзян місті Ханчжоу. Він повинен розпочати діяльність не пізніше ніж через шість місяців.
Китайський комітет з контролю і регулювання банківської діяльності також дозволив на аналогічних умовах створити приватний банк шанхайської корпорації “Цзюньяо” (Juneyao Group).
До останнього часу в Китаї працював лише один приватний банк – банк “Міньшен”, який був створений в 1996 році в Пекіні. У листопаді минулого року китайське керівництво оголосило про намір дозволити створення нових приватних банків в рамках поглиблення фінансової реформи. У березні китайський банківський регулятор повідомив про плани дозволити в експериментальному порядку заснування п’яти приватних банків. У липні було дозволено створити перші три банки в рамках цих планів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас