Україна не прийняла рішення про виплату газового боргу Росії - Міненергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не прийняла рішення про виплату газового боргу Росії - Міненергетики

Енергетика
1284
Україна поки не прийняла рішення про виплату газового боргу Росії. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
“Немає рішення, жодних рішень щодо врегулювання контрактів на сьогоднішній день поки немає”, – заявив Продан, відповідаючи на питання, чи прийнято рішення українською стороною щодо виплати боргу НАК “Нафтогазу України” російському “Газпрому”.
Продан також не зміг спрогнозувати, чи будуть досягнуті домовленості на цьому тижні. Відповідаючи на питання, чи будуть чергові газові переговори на цьому тижні в форматі “Україна-Росія-ЄС”, міністр сказав: “Можливо, будуть. Ми в процесі”.
Нагадаємо, Росія очікує від України оплати 2 млрд дол. боргу за раніше поставлений газ в жовтні 2014 і 1,1 млрд – до кінця 2014 р. При цьому вона готова поставити Україну найближчим часом 5 млрд куб. м. газу по 385 дол за тис. куб. м.
У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій продав 26 вересня заявив, що Україна може використовувати ,1 млрд дол., які надійшли від Міжнародного валютного фонду, як сплату за газовий борг перед Росією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас