ЄС лібералізував торгівлю з Україною, а Росія блокує - глава МЗС Швеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС лібералізував торгівлю з Україною, а Росія блокує - глава МЗС Швеції

Світ
1325
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт звертає увагу на зростання на чверть українського експорту в ЄС за травень-червень цього року. Росія ж навпаки – блокує торгівлю, констатує політик.
Більдт звертає увагу на останні дані Єврокомісії, згідно з якими за травень-червень цього року експорт української продукції в ЄС зріс на 25 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року.
“Важливо побачити, як експорт з України рушив від Росії в бік ЄС. Ми лібералізуємо торгівлю – Росія блокує”, – написав він у своєму Twitter. Нагадаємо, що в Росію український експорт за перше півріччя 2014 скоротився майже на чверть.
Останні статичні дані свідчать про те, що скасування мит для українських товарів, введені ЄС в односторонньому режимі, позитивно впливають на українську економіку.
Крім цього, на зростання експорту вплинула девальвація гривні, російські обмежувальні заходи на поставки української продукції і зміцнення європейської економіки, говориться в повідомленні.
Євросоюз планує продовжити термін дії скасування мит для української продукції до грудня 2015 в рамках тристоронніх домовленостей між Україною, Євросоюзом та Росією.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас