Adobe йде з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adobe йде з Росії

Світ
1844
Компанія Adobe ліквідує представництво в Російській Федерації. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на представника компанії в країні Матвія Кірєєва.
За словами М.Кіреева, через західні санкції проти Росії у компанії зірвалися кілька контрактів. Крім того, Adobe Systems (дочірня компанія Adobe в Росії) не готова до нового закону “Про захист персональних даних”, за яким влада заборонила обробку персональних даних росіян за кордоном з 1 вересня 2016 року.
Рішення про ліквідацію компанії вже позначилося на співробітниках – почалася хвиля звільнень, поки штат вже скоротився вдвічі. Також Adobe довелося звільнити всіх фахівців з протидії піратству.
Також, за інформацією видання, російська влада збирається створити спеціальний фонд з розвитку російського вітчизняного програмного забезпечення. Згідно з цим планом, влада Федерації можуть змусити виробників програм перераховувати 10% доходу з продажу ліцензій на території країни.
Однак, як зазначив Матвій Кірєєв, до рішення про ліквідацію російського представництва компанії підштовхнуло падіння продажів на ринках, що розвиваються та значний розвиток “хмарних” сховищ.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас