Німеччина введе безкоштовну парковку для екоавтомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина введе безкоштовну парковку для екоавтомобілів

Світ
275
У Німеччині парковка для власників електрокарів, автомобілів з силовими установками на паливних комірках і деяких гібридів, що під заряджаються, стане безкоштовною. Таким чином німці хочуть стимулювати попит на екоавтівки.
У середу, 24 вересня німецький парламент схвалив законопроект, що дозволяє муніципальній владі надавати пільги власникам екологічних машин, включаючи право на використання виділених смуг для громадського транспорту і безкоштовну стоянку.
На початку вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель дала доручення уряду до 2030 року знизити кількість шкідливих викидів в країні на чверть порівняно з показником 1990 року. Німці розраховують, що автопарк електромобілів до 2020 року зросте з нинішніх 21,3 тисячі до одного мільйона одиниць.
У 2013 році московська влада розглядала можливість відмови від стягнення плати на муніципальних стоянках міста з власників електрокарів. Крім того, чиновники пропонували створити окремі безкоштовні стоянки для таких машин. Подальшого розвитку ініціативи поки не отримали.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас