Російські ритейлери визнали, що через санкції "продуктові полиці порожніють" - це шок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські ритейлери визнали, що через санкції "продуктові полиці порожніють" - це шок

Особисті фінанси
2453
Російські ритейлери відзначають скорочення асортименту продуктів через ембарго, яке Росія ввела у відповідь на санкції ЄС, США і ряду інших країн. Про це заявив голова президії Асоціації компаній роздрібної торгівлі (АКОРТ) Ілля Якубсон.
“Овочів і фруктів в мережах стало менше. Якість цього товару гірше. Товар з Південно-Східної Азії кілька іншої якості. Ми це розуміємо”, – заявив він.
За його словами, введення ембарго стало шоком для торгівлі, так як раптово обірвався ланцюжок поставок, які вибудовувалися 10-20 років.
“Це шок, але пройде небагато часу, і ми з цього шоку матимемо серйозні позитивні моменти. Ми всі розуміємо, що тема заміни імпорту дуже складна”, – сказав Якубсон.
При цьому глава АКОРТ впевнений, що нинішня ситуація, з точки зору взаємин з владою і контролю над цінами, – найкраща за всі роки ринкової економіки в Росії.
“Такого контролю над цінами на полиці ніколи не було. Держава вперше без істерії, без популістської дешевої позиції змогла з бізнесом вибудувати відносини. Обговорення йде нормальне. Якщо підвищення цін виправдане, то реакція нормальна з боку органів влади”, – заявив він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас