Турчинов підписав закон "Про очищення влади" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов підписав закон "Про очищення влади"

Казна та Політика
1430
Спікер парламенту Олександр Турчинов в присутності міністра юстиції України та народних депутатів-співавторів законопроекту підписав законопроект про люстрацію чиновників. Про це під час брифінгу сказав спікер парламенту Олександр Турчинов.
“Жоден закон так важко не проходив в парламенті, як закон про люстрацію. Після багатьох спроб закон був проголосований в цілому. Я підписую цей закон, який повністю відповідає тому, що було проголосовано в сесійній залі. Я звертаюся до президента, щоб він теж його підписав – в цьому випадку вже завтра закон може бути надрукований і вступить в силу”, – сказав Турчинов, підписуючи закон.
Він зазначив, що після прийняття у Верховній Раді закон був узгоджений з громадськими активістами, і тому закон не відразу з’явився на сайті парламенту.
Як відомо, 16 вересня Верховна Рада з другої спроби підтримала в другому читанні Закон “Про очищення влади”.
За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат.
Закон визначає правові та організаційні засади проведення процедури очищення влади від осіб, визначених цим Законом, з метою утвердження в суспільстві верховенства права, законності, підвищення ефективності боротьби з корупцією.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що під дію закону про люстрацію потрапляє 1 млн різних чиновників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас