17 тис. бронежилетів, закуплених для АТО, не відповідають заявленому класу - уповноважена Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

17 тис. бронежилетів, закуплених для АТО, не відповідають заявленому класу - уповноважена Президента

Казна та Політика
2877
Є порушення і при закупівлі лікарських і медичних засобів та дизпалива.
Про це у своєму Facebook заявила уповноважена Президента України з питань врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко.
Депутати отримали з Генпрокуратури відповідь, як просуваються справи щодо перевірки законності використання благодійної допомоги для армії і бюджетних коштів, наприклад, придбання бронежилетів.
Вона нагадала, що в ВР було створено тимчасову слідчу комісію, яка має розглянути питання неефективного використання коштів для армії.
«Важливо, що Генпрокуратура розглядає зволікання із закупівлями через призму того, як це могло вплинути на життя і здоров’я наших хлопців. Адже кожен несвоєчасно куплений бронежилет або каска – це життя конкретного солдата на передовій», – впевнена Геращенко.
За її словами, Генпрокуратура інформує, що закуплені Міноборони 17 тисяч бронежилетів не відповідали заявленому 4 класу захисту; виявлено порушення і при закупівлі лікарських і медичних засобів та дизпалива. Також Генпрокуратура розслідує справи проти ряду колишніх міністрів оборони, причетних до зловживань. «Стежимо за ходом розслідування», – резюмувала Геращенко.
Нагадаємо, відомі українці міняють свої вишиванки на бронежилети.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас