"Нафтогаз" виступає за підвищення ціни газу для населення в 4 рази в 2014 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" виступає за підвищення ціни газу для населення в 4 рази в 2014 р.

Енергетика
4732
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” виступає за підвищення ціни газу для населення в 4 рази вже цього року. Про це повідомили в прес-службі НАКу.
“Така зараз різниця (в 4 рази, – ред.) діючих цін для населення з ринковими. Було б доцільно її підвищити. Але остаточне рішення не за нами”, – повідомили в прес-службі.
При цьому там додали, що в разі підвищення цін бідні верстви населення стали б отримувати компенсаційні субсидії. “Природно, таке підвищення буде супроводжуватися відповідним субсидуванням. Зараз і багаті, і бідні сім’ї мають право на компенсації. Але було б справедливо, якби тільки бідним сім’ям компенсувалося підвищення цін”, – зазначили в НАКу.
Можливе підвищення ціни на газ для населення, як зазначили в НАКу, вже почали обговорювати Кабмін, “Нафтогаз” і Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. “Але чим і коли закінчиться ця дискусія, сказати не можемо”, – повідомили в компанії.
Нагадаємо, 23 вересня 2014 р. міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан виступив за встановлення ринкової ціни на газ для населення. За підрахунками Мінпаливенерго, це дозволить заощадити близько 1,5-2 млрд куб. м газу в зимовий опалювальний сезон. В цілому, за словами Продана, населення споживає за опалювальний сезон близько 12 млрд куб м газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас