"Укренерго" терміново вводить графіки відключення електроенергії в Україні - через різкий ріст споживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укренерго" терміново вводить графіки відключення електроенергії в Україні - через різкий ріст споживання

Енергетика
5181
НЕК “Укренерго”, яка здійснює централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни, ввело графіки аварійних відключень електроенергії для споживачів Центральної та Північної енергосистем України, зокрема промпідприємств і організацій, що не відносяться до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду.
Як пояснили в “Укренерго”, основною причиною введення цих графіків є виникнення дисбалансу в зв’язку з нестачею вугілля на складах теплових електростанцій.
Для вирівнювання дисбалансу диспетчери НЕК ввели обмеження по цих системах на 200 МВт, в тому числі по місту Києву – 54 МВт.
“Сьогодні (23 вересня – ІФ) зросло споживання в північній енергосистемі (Харків) і в Києві, працюючі електростанції не покривали його на 200 МВт. Виникла небезпека для всієї енергосистеми і для її усунення диспетчери “Укренерго” ввели обмеження по Харкову і Києву на ті ж 200 МВт. Ситуацію вдалося стабілізувати і, зараз, обмеження вже зняті. Разом з тим, якщо ситуація повториться – обмеження доведеться вводити знову”, – зазначили в НЕК.
Як повідомлялося, на засіданні уряду України від 23 вересня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан повідомив, що стабілізувати роботу енергосистеми планується до початку листопада.
“На жаль, через ведення бойових дій на сході України ми зараз втратили близько 1-1,2 млн тонн вугілля (необхідного для спалювання на ТЕС), які ми отримували з підприємств, що знаходяться на не контролюється Україною території … На сьогодні, ми рухаємося до збалансування ринку електроенергії, ми його збалансуємо до 1 листопада », – сказав він.
“Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас