Ще один луганський машзавод переїжджає до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один луганський машзавод переїжджає до Росії

Казна та Політика
6648
Луганський електромашинобудівний завод услід за підприємством “Луганський машинобудівник-43”, яке переїхало до Чувашії, змінить прописку на російську.
ЛЕМЗ випускатиме комплектуючі для рухомого складу залізничного транспорту на базі Кам’янського заводу транспортного машинобудування, який розташований в Ростовській області. Сума інвестицій оцінюється в 475 млн рублів (понад 12 млн доларів США). Передбачається створити 800 нових робочих місць, на старті проекту буде задіяно 200 людей.
За словами гендиректора КЗТМ В’ячеслава Краюшкіна, ідея перенесення українського підприємства на територію РФ виникла близько двох років тому. З тих пір була придбано майданчик і нове обладнання.
ЛЕМЗ спеціалізується на виготовленні різного устаткування, яке використовується на залізничних локомотивах і на машинах гірничодобувної промисловості.
Губернатор Ростовської області Василь Голубєв стверджує, що зараз 90% своєї продукції ЛЕМЗ продає в Росію. “Тому зміна локації була логічним рішенням, що дозволяє скоротити свої витрати з адміністрування і логістики”, – сказав він. У той же час експерти впевнені, що основний мотив української компанії змінити прописку пов’язаний з бойовими діями на сході.
Нагадаємо, що Луганськ зараз знаходиться під контролем проросійських бойовиків.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас