В Україні вводиться трудова повинність - якщо буде оголошено військовий стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вводиться трудова повинність - якщо буде оголошено військовий стан

Казна та Політика
14914
У зв’язку з ситуацією, що склалася на сході країни, Кабінет міністрів на засіданні 23 вересня вніс зміни до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова, передає прес-служба уряду.
Як повідомляється, відтепер в документі визначено термін “трудова повинність”, який означає, що громадяни будуть залучатися до примусового виконання робіт оборонного характеру, а також до ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру в період мобілізації і воєнного часу без обов’язкової згоди.
Денисова зазначила, що також уточнено категорії осіб, які можуть залучатися для виконання таких робіт, шляхом охоплення тих громадян, які забезпечують себе роботою самостійно.
Крім того, до переліку суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного часу, додані види, які спрямовані на забезпечення обороноздатності держави (зокрема, ремонтно-відновлювальні роботи, що проводяться на державних кордонах, аеродромах, фортифікаційних спорудах). Також охоплені інші роботи, пов’язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, які виникли в період дії воєнного стану (розбір завалів, доріг і т.д., а також виконання робіт, пов’язаних із забезпеченням потреб ЗСУ та інших військових формувань) .
До суспільно корисних робіт залучаються працездатні особи, в тому числі особи, які не підлягають призову на військову службу, які за віком та станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, залучених до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами на період мобілізації і воєнного часу з метою виконання робіт, що мають оборонний характер).
Нагадаємо, міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що не виключає четвертий етап часткової мобілізації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас