В Бельгії поліція оголосила страйк - через пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Бельгії поліція оголосила страйк - через пенсійну реформу

Світ
543
Співробітники поліції Бельгії оголосили страйк, повідомляє газета Le Soir. За даними видання, акція протесту триватиме добу. У ній беруть участь від 65 до 75 відсотків усіх поліцейських країни.
Приводом для страйку послужили зміни в пенсійній системі, про які раніше оголосив офіційний Брюссель. Серед інших поправок планується прибрати можливість для співробітників поліції достроково виходити на пенсію. Якщо раніше правоохоронці могли піти на пенсію у віці 54 років, то тепер їм необхідно буде чекати до 62.
Під час страйку поліцейські продовжують виконувати свої обов’язки, але в мінімальному обсязі. Приміром, патрульно-постова служба, як і колись, стежить за порядком на дорогах, але не проводить жодних великих рейдів. Національна профспілка поліції Бельгії попереджає: якщо вимоги не будуть виконані, то будуть нові, серйозніші дії, причому не виключено, що до страйку приєднаються й інші профспілки.
Це вже друга акція протесту бельгійської поліції за останній тиждень. У четвер, 18 вересня, 14 тисяч поліцейських пройшли маршем по вулицях Брюсселя, вимагаючи скасувати поправки до пенсійного законодавства. Вони вручили свої вимоги для передачі їх до профільних міністерств, але там до думки правоохоронців не прислухалися.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас