Падіння економіки ЄС все частіше списують на українську кризу, - свіжий огляд іноземних ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння економіки ЄС все частіше списують на українську кризу, - свіжий огляд іноземних ЗМІ

Світ
1210
Здається, що Європа знайшла нового цапа-відбувайла за свої біди. Усе частіше лунають думки про те, що українська криза та запроваджені через це санкції штовхають економіку країн-членів ЄС назад. Назвати ці закиди безпідставними також не можна. Але це дещо пояснює і нову позицію європейських партнерів – спершу реформи, а лише потім грошові транші допомоги.
The Wall Street Journal: Європейський союз здається піде на нове зіткнення з Росією після того, як єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле звинуватив Москву в тому, що вона живе в “віртуальної реальності” через свою інтерпретацію недавньої угоди, спрямованої на ослаблення торгових суперечок з Україною.
Суперечка загрожує послабити надії, що угода 12 вересня між ЄС, Росією та Україною може покласти початок ослабленню напруженості між Брюсселем і Москвою.
The New York Times: Українцям були обіцяні радикальні зміни в сім місяців з того моменту, як їх колективний гнів змусив втекти останнього президента зі свого особняка.
Субфебрильна війна проти Росії та її довірених осіб на сході буде доведена до кінця, зі збереженням цілісності України. Нова глава в політичних і економічних відносин буде відкрита з Європою. Узгоджені зусилля з реформування уряд почне з боротьби з широко розповсюдженою корупцією.
Але є відчуття і тут, і за кордоном, що Україна є менш незалежною від Москви, ніж будь-коли. “Капітуляція” є слово вибору серед політиків, які критикують уряд і незалежних аналітиків.
Reuters Мохамед Ель-Еріан, головний економічний радник в Allianz SE (ALVG.DE), попередив, що глобальні ринки не в повній мірі оцінили ризик, пов’язаний з українською кризою – цей конфлікт може викинути Європу в рецесію.
Лише один, максимум два цикли санкцій і контр санкцій між Росією і Заходом, швидше за все, підштовхнуть Європу в рецесію. Це має ще більше шансів бути правдою, якщо Росія скоротить поставки енергоносіїв протягом майбутнього зимового опалювального сезону.
The Washington Post Продовжують з’явилися докази, які підтверджують, що економіка єврозони не в змозі знайти будь-який новий імпульс до розвитку, незважаючи на стимулюючі заходи від Європейського центрального банку.
У своєму щомісячному огляді, фінансова інформаційна компанія Markit показала індекс своїх менеджерів із закупівель для єврозони – уважно відстежуваний датчик ділової активності – впав до дев’ятимісячного мінімуму 52,3 у вересні з попереднього місяця 52,5.
Відповідальність за це поклали на кризу в Україні, пов’язані із санкціями “зуб за зуб” між Заходом і Росією і загальне почуття песимізму щодо економіки єврозони.
Polskie Radio Уже в той час, коли нинішня команда прийшла до влади в Києві, було повідомлено, що економіка країни перебуває на межі прірви і державний бюджет світить дірками. Ситуація – і так драматична – погіршилась і за рахунок ситуації на сході країни.
Ратифікована минулого тижня Угода про асоціацію України з Європейським Союзом задає напрям, яким хоче слідувати наш сусід (Україна – ред.).Вона є особливо важливою для України і у вигляді необхідних реформ для країни.
Rzeczpospolita:
Американська громадськість зараз має набагато менше охоти захищати Європу від Путіна, ніж – роки тому – при проведенні аналогічної місії в Радянському Союзі. Президент Росії гостро усвідомлює це – пише аналітик агентства Stratfor.
Два тижні тому можна було почути, як коментатори політичного життя робили глибокий вдих коли – одночасно із російським вторгненням в Україну, – згадували про повернення у Європі атмосфери 30-х років. Потім однак президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати мобілізуються до боротьби з Ісламською державою і стають на стежку війни. І тоді Україна – а з ним і російська загроза, яка висить над Європою – залишилися на узбіччі.
Ведомости Наслідки економічної кризи 2008 р. для економік України та Росії можуть в кінцевому рахунку виявитися однією з причин війни в цьому регіоні. За даними МВФ, у 2002-2007 рр. у обох країн був вражаючий економічний ріст. За п’ять років реальний подушний ВВП в Україні виріс на 52%, а в Росії – на 46%. Тепер все це історія. Торік зростання цього показника склало 0,2% у України і 1,3% у Росії. Невдоволення цією динамікою, можливо, допомагає пояснити злобу сепаратистів, досаду Росії та рішення Володимира Путіна приєднати Крим та надати їм підтримку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас