За рік ринок праці в Україні впав на 22% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік ринок праці в Україні впав на 22%

Особисті фінанси
1524
За рік кількість резюме, які розміщують українці, збільшилася на 24,5%. Водночас кількість пропозицій від роботодавців падає. За даними рекрутингового порталу Work.ua, у вересні цього року заявлених роботодавцями вакансій стало на 16% менше порівняно з жовтнем минулого року. В цілому ж в 2014 році ринок праці скоротився на 22%. Втім, рекрутери відзначають, що і минулого року ситуація була непростою.
«Ринок обвалився ще в 2013 році, – констатує директор з розвитку порталу Work.ua Сергій Марченко. – Падіння посилилося через події на Донбасі і зараз ми бачимо найважчі цифри. У Донецьку за перший тиждень вересня подано тільки 103 вакансії. За рік їх кількість скоротилася в десять разів. Але, якщо в Донецьку ситуація хоч якось розвивалася – працювали магазини, транспорт, то в Луганську вона катастрофічна. Там, станом на перший тиждень вересня зафіксовано падіння в 25 разів».
Бойові дії на сході України, за офіційними даними, змусили переїхати в інші регіони країни 250 тис. осіб. Але рекрутери поки що не помічають, щоб цей фактор серйозно позначився на ринку праці. Кількість резюме збільшується звичним порядком – на 20-30% щомісяця.
Крім того, з’явилася надія на те, що після оголошення перемир’я для цих людей знову знайдеться робота на батьківщині. «Перемир’я принесло результати, і за останній тиждень приріст вакансій в Донецьку склав 30%, – говорить Сергій Марченко. – Але вибірка поки що нерепрезентативна. Адже, якщо там всього розміщено 100 вакансій, а стало 130, рано говорити про чіткий тренд. Також хочу відзначити таку особливість: на Донбасі розміщують вакансії компанії із Західної та Центральної України. Тому не виключено, що пожвавлення – це «полювання» за місцевими фахівцями».
Нагадаємо, незважаючи на неспокійну ситуацію, нотаріуси та незалежні експерти-оцінювачі продовжують працювати в Донецьку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас