Євросоюз готується до нової сутички з РФ за зближення з Україною, - Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз готується до нової сутички з РФ за зближення з Україною, - Wall Street Journal

Світ
1415
Євросоюз, схоже, готується до нової сутички з Росією за угоду про асоціацію з Україною. Після того, як Брюссель погодився на поступки щодо вступу в дію угоди, Москва висунула нові умови. Про це пише Wall Street Journal.
За даними видання, міністр економіки Росії Олексій Улюкаєв відправив Єврокомісії листа, в якому описано російську інтерпритацію домовленостей між Москвою, Брюсселем та Києвом щодо виконання економічної частини угоди про асоціацію.
Кремль заявив, що залишає за собою право ввести жорсткі економічні заходи проти України. А також вимагає, щоб Київ ні в якому разі не імплементував ані економічну, ані політичну частину угоди з ЄС. Крім того, Москва вимагає нових переговорів щодо домовленостей між ЄС та Україною.
Кремль стверджує, що саме про це нібито домовився з Брюсселем і Києвом, а не про відстрочення створення зони вільної торгівлі.
В ЄС заявляють, що не збираються переписувати угоду про асоціацію з Україною. Єврокомісар з питань розширення Штефан Фюлле пообіцяв, що Київ і Брюссель скоро разом дадуть відповідь Кремлю на його вимоги.
За його словами, Москва висуває умови, про які точно ніхто не домовлявся.
“Ви можете порівняти текст домовленостей з листом Росії. Інтерпретація Москви – це щось зовсім інше, з паралельної реальності”, – сказав Фюлле.
Він додав, що ЄС і Україна шукають реальні рішення, Росії краще “покинути свій віртуальний світ” і теж приєднатися до цього процесу.
Нагадаємо, що Росія збирається виправляти вже ратифіковану угоду про асоціацію.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас