«АвтоВАЗ» оголосив про нову хвилю скорочень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«АвтоВАЗ» оголосив про нову хвилю скорочень

Особисті фінанси
538
Керівництво «АвтоВАЗу» повідомило профспілку підприємства про нове скорочення 700 співробітників з числа керівників, фахівців і службовців. Про це повідомив голова профспілки «АвтоВАЗу» Сергій Зайцев.
Зайцев також нагадав, що з 23 вересня на підприємстві починається заплановане скорочення 2200 співробітників. Воно триватиме до кінця року, після чого нормативна чисельність керівників, фахівців і службовців на «АвтоВАЗі» досягне 11 тисяч осіб.
Скорочення персоналу проходить на тлі падіння продажів на російському авторинку, а також негативних прогнозів по ринку на поточний рік. У січні повідомлялося, що «АвтоВАЗ» скоротить 7,5 тисячі осіб. У червні стало відомо, що автовиробник має намір звільнити близько 13 тисяч співробітників. В рамках заходів щодо поліпшення фінансового стану компанії планується також скорочення адміністративних витрат.
В серпні 2014 року продажі «АвтоВАЗу» впали на 32,3 відсотка порівняно з серпнем минулого року. Про це свідчать дані Асоціації європейського бізнесу (АЄБ). В цілому автомобільний ринок Росії впав на 25,8 відсотка. За підсумками року АЄБ прогнозує скорочення продажів на ринку в 12 відсотків.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас