Альфа-Банк має намір продати Неос Банк (раніше - Банк Кіпру) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк має намір продати Неос Банк (раніше - Банк Кіпру)

Фондовий ринок
1473
Альфа-Банк переводить на баланс клієнтів Неос Банку (раніше – Банк Кіпру) і планує продати його ліцензію, повідомила голова правління Альфа-Банку Вікторія Михайле.
“Більше 90% клієнтів перейшли з Банку Кіпру в Альфа-Банк. У нас зараз з Банком Кіпру закінчується ряд інтеграційних проектів, які зав’язані на перелив кредитного портфеля. Думаю, крапку в цій історії поставимо вже на початку жовтня”, – сказала В.Михайле.
“Нам дві ліцензії не потрібні. Ми купуємо бізнес, а не фінустанову, так як банк у нас є”, прокоментувала банкір намір продати Неос Банк.
За її словами, 30 з 40 відділень Неос Банку стали відділеннями Альфа-Банку, а 10 працюють поки під вивіскою Неос Банку.
“Думаємо, вони будуть цікаві тому покупцеві, кому ми будемо продавати цей банк”, – додала банкір.
В.Михайле також повідомила, що Альфа-Банк не має потреби в докапіталізації.
“У нас адекватність капіталу і всі нормативи перевищують ті допустимі, які були викладені Нацбанком і МВФ в технічному завданні. Тому до 2016 р почуваємося комфортно”, – зазначила вона.
Як повідомлялося, міжнародний консорціум “Альфа Груп”, який контролює Альфа-Банк, 17 квітня 2014 закрив операцію з Bank of Cyprus Group про покупку 99,77% акцій українського Банку Кіпру, а також кредитного портфеля, виданого групою українським позичальникам, за EUR202, 5 млн. У червні Банк Кіпру змінив назву на Неос Банк.
Альфа-Банк (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році, входить у приватну міжнародну банківську групу Альфа-Банк, яка об’єднує банківські установи в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії, Нідерландах. Єдиним акціонером банку станом на 1 липня 2014 роки є ABH Ukraine Limited (Кіпр).
Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів Альфа-Банк займав 11-е (35,259 млрд грн), Банк Кіпру – 63-е місце (2,849 млрд грн) серед 173 діючих банків.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас