В Україні яйця подорожчали на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні яйця подорожчали на 15%

Аграрний ринок
720
Якщо минулого тижня десяток першосортних яєць коштував 11,5-12,5 грн, то сьогодні за них доведеться викласти вже 13,3-14,5 грн. Що стосується подальшої долі цінників, то тут думки учасників ринку розділилися: одні вважають, що яйця найближчим часом ще подорожчають, інші – що ціни зупиняться.
«Ціна на яйця найближчим часом ще трохи підвищиться. Подорожчання може бути на 5%, а через деякий час ще на стільки ж. Різко піднімати ціни не можна, оскільки купівельна спроможність українців і так знизилася. Але й стримувати ціни не можемо, оскільки витрати на виробництво зросли: подорожчав корм, зросли ціни на пальне та інше», – розповів власник агрохолдингу Ukrlandfarming, член ради директорів агрохолдингу «Авангард» Олег Бахматюк.
В консалтинговому агентстві ААА вважають, що вплинути на ціну може погана погода: «Якщо підуть дощі, то може призупинитися збиральна, впаде пропозиція сої, соняшнику, кукурудзи (складові кормів для курей), через що ціни на них можуть зрости, а відповідно можуть подорожчати і яйця».
Водночас, начальник відділу продажів Київської птахофабрики Сергій Алексєєнко вважає, що в найближчі тижні ціни рости не повинні, оскільки попит після літа вирівнявся (традиційно влітку яйця купують менше) і цінники зараз адекватні.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас