НБУ у вересні продасть Нафтогазу $ 426 млн для оплати імпорту газу з Європи - безпосередньо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ у вересні продасть Нафтогазу $ 426 млн для оплати імпорту газу з Європи - безпосередньо

Кредит&Депозит
664
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” купуватиме валюту безпосередньо в Національного банку України (НБУ).
Як повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва в інтерв’ю газеті “Дзеркало тижня. Україна”, в вересні Нацбанк має намір продати держхолдингу близько $ 426 млн, які підуть на оплату імпортованого з Європи природного газу.
“Крім того, ми вивели з ринку НАК “Нафтогаз України”. Цього місяця НАК купуватиме валюту для оплати газу, отриманого по реверсу, безпосередньо у Національного банку. Ми вже продали компанії валюти на $ 270 млн (станом на 17 вересня – ІФ ). І збираємося продати в цьому місяці всього близько $ 426 млн”, – сказала вона.
Як повідомлялося, на початку вересня голова “Укртрансгазу” Ігор Прокопів зазначав, що Україна закуповує газ через Словаччину за ціною $ 320-330 за 1 тис. куб. м, тоді як газ з боку Угорщини обходиться в районі $ 400.
Україна в період з 1 по 21 вересня імпортувала з боку Словаччини 537 млн куб. м природного газу. Крім того, імпорт з боку Угорщини в період з 1 по 20 вересня склав 68,4 млн куб. м газу, з боку Польщі – 72 млн куб. м.
Таким чином, за перші дві декади вересня імпорт газу з боку Європи в Україні склав близько 0,65 млрд куб. м.
НАК “Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас